< Alle onderwerpen
Afdrukken

Functiegroepen

Hierin kunt u alle functiegroepen definiëren die u hanteert binnen uw organisatie. Een functiegroep wordt, net als een certificaat, gebruikt bij het aanmaken van een functie. Het is dus belangrijk dat u eerst de functiegroepen inricht.

 

Functiegroep toevoegen

Om een nieuwe functiegroep toe te voegen, klikt u op het plus icoon rechtsboven in het scherm (afbeelding 1 – groene kader).


Afbeelding 1

Er opent een formulier waarin u het volgende kunt invullen: Functiegroep, Functiegroepcode, Omschrijving. Klik onderaan (even scrollen indien nodig) op de knop “Opslaan”.

Daarna kunt u een ORT-schema koppelen aan deze functiegroep, door op het plus icoon te klikken (afbeelding 2 – groene kader).


Afbeelding 2

Er opent een nieuw formulier waarin u het volgende kunt doen: ORT-schema selecteren.


Afbeelding 3

Klik daarna op de knop “Opslaan” om het ORT schema toe te voegen. U heeft nu een functiegroep aangemaakt dat de status concept heeft.

 

Functiegroep van concept naar definitief zetten

Als u een functiegroep aanmaakt, dan start deze functiegroep altijd in de status “concept”. Om een functiegroep te kunnen gebruiken, moet u eerst de functiegroep de status definitief geven door op de knop rechtsboven in het groene kader klikken (afbeelding 4).


Afbeelding 4

De status “definitief” betekent dat de functiegroep niet meer kan worden bewerkt. Om de functiegroep te kunnen bewerken, moet u er een revisie van aanmaken.

Bestaande Functiegroep bewerken

Een bestaande functiegroep kan niet zomaar worden bewerkt, omdat het de status “definitief” bevat. Om een bestaande functiegroep te kunnen bewerken, maakt u er een revisie van door op het kopieer icoon te klikken (afbeelding 5 – groene kader).


Afbeelding 5

Er opent eerst een scherm met de vraag om te bevestigen dat u een revisie gaat aanmaken van de functiegroep. Klik op “Bevestigen” als u door wil gaan (afbeelding 6).


Afbeelding 6

De melding verschijnt in beeld dat de revisie is aangemaakt. Keer terug naar het overzicht van functiegroepen om de nieuwe concept functiegroep te openen. Voer de gewenste bewerkingen uit in deze concept functiegroep, klik op “Opslaan”, en zet dit concept weer op definitief. De vorige versie verandert automatisch van de status “Definitief” naar de status “Vervallen”.

 

Bestaande Functiegroep niet meer gebruiken

Het kan voorkomen dat u een definitieve functiegroep niet meer wil toepassen.
Om aan te geven dat een bestaande functiegroep niet meer wordt gebruikt, klikt u op de knop “Functiegroep op vervallen zetten” (afbeelding 7 – groene kader).


Afbeelding 7

Er opent eerst een scherm met de vraag om te bevestigen dat u de functiegroep op vervallen wenst te zetten. Klik op “Bevestigen” als u door wil gaan (afbeelding 8). De functiegroep krijgt in het overzicht de status “vervallen”.


Afbeelding 8