< Alle onderwerpen
Afdrukken

Dienstverbanden

In dit onderdeel maak je alle dienstverband vormen aan die in uw organisatie worden gehanteerd. Deze dienstverbanden worden gebruikt in het Careblock “Overzicht medewerker contracten”, waar u de medewerker contracten kunt aanmaken en beheren. Het is dus belangrijk om de dienstverbanden vooraf ingericht te hebben.

Dienstverband toevoegen

Om een nieuw dienstverband toe te voegen, klikt u op het plus icoon rechtsboven in het scherm (afbeelding 1 – groen kader).


Afbeelding 1

Er opent een formulier waarin u het volgende kunt invullen: Dienstverband code, Omschrijving, en als laatste selecteert u het type dienstverband. Klik onderaan (even scrollen indien nodig) op de knop “Opslaan” (afbeelding 2).


Afbeelding 2

Daarna kunt u één of meerdere looncomponenten koppelen aan dit dienstverband, door op het plus icoon te klikken (afbeelding 2 – groene kader).
Er opent een nieuw formulier waarin u de looncomponent kunt selecteren. Er zijn drie verschillende typen koppeling mogelijk:

Activiteit uren: hiermee koppelt u één of meerdere agenda activiteiten aan een looncomponent. Als u dit type selecteert, dan verschijnt er een meerkeuzelijst waaruit u één of meerdere agenda activiteiten kunt selecteren (afbeelding 3).

Afbeelding 3

 

ORT-percentage: hiermee koppelt u één of meerdere ORT-percentages aan een looncomponent. Als u dit type selecteert, dan verschijnt er een meerkeuzelijst waaruit u één of meerdere ORT-percentages kunt selecteren (afbeelding 4).

Afbeelding 4

Kilometers per reisactiviteit: hiermee koppelt u één of meerdere agenda activiteiten die van het activiteiten type “Reistijd” zijn. Als u dit type selecteert, dan verschijnt er een meerkeuzelijst waaruit u één of meerdere agenda activiteiten kunt kiezen. Let erop dat in dit lijstje alleen de activiteiten worden getoond waarop kilometers geregistreerd kunnen worden (afbeelding 5). Onder dit veld kunt u een specificatie geven van de kilometers die geëxporteerd dienen te worden. Zo kunt u aangeven of u enkel de eerste aantal kilometers per reis/dag wilt exporteren of de overige kilometers (boven een aantal kilometers) per reis/dag.


Afbeelding 5

Klik vervolgens op de knop “Opslaan”. Herhaal deze stappen voor elk looncomponent dat u wil toevoegen aan het dienstverband.

Dienstverband van concept naar definitief zetten

Als u een dienstverband aanmaakt, dan start dit dienstverband altijd in de status “concept”. Om een dienstverband te kunnen gebruiken, moet u eerst het dienstverband de status “Definitief” geven door op de knop rechtsboven in het groene kader klikken (afbeelding 6 – groene kader).


Afbeelding 6

De status “Definitief” betekent dat het dienstverband niet meer kan worden bewerkt. Om het dienstverband te kunnen bewerken, moet u er een revisie van aanmaken.

Bestaand Dienstverband bewerken

Een bestaand dienstverband kan niet zomaar worden bewerkt, omdat het de status “Definitief” bevat. Om een bestaand dienstverband te kunnen bewerken, maakt u er een revisie van door op het kopieer icoon te klikken (afbeelding 7 – groene kader).


Afbeelding 7

Er opent eerst een scherm met de vraag om te bevestigen dat u een revisie gaat aanmaken van het dienstverband. Klik op “Bevestigen” als u door wil gaan (afbeelding 8).


Afbeelding 8

De melding verschijnt in beeld dat de revisie is aangemaakt. Keer terug naar het overzicht van Dienstverband om het nieuwe concept dienstverband te openen. Voer de gewenste bewerkingen uit in dit concept dienstverband, klik op “Opslaan”, en zet dit concept weer op “Definitief”. De vorige versie verandert automatisch van de status “Definitief” naar de status “Vervallen”.

Bestaand Dienstverband niet meer gebruiken

Het kan voor komen dat u een definitief dienstverband niet meer wil toepassen.
Om aan te geven dat een bestaand dienstverband niet meer wordt gebruikt, klikt u op de knop “Dienstverband op verlopen zetten” (afbeelding 9 – groene kader).


Afbeelding 9