VOOR WIE

Geen enkele zorgorganisatie is hetzelfde. Dat beseffen we bij Qurentis  maar al te goed. Wij zijn dan ook van mening dat een ECD flexibel en eenvoudig genoeg moet zijn om aan te kunnen sluiten bij het werkproces van zorginstellingen in alle soorten en maten. Met de ruime keuze aan standaard templates, die aan te vullen zijn met een veelvoud aan Careblocks, heeft u altijd toegang tot úw ideale ECD, ongeacht de grootte van uw zorginstelling. 

ZZP’ers

Als zelfstandige zorgprofessional bent u zorgverlener én ondernemer. Vanuit uw expertise verleent u veelal specifieke zorg aan een beperkte groep cliënten. Mogelijk werkt u samen met andere zelfstandigen in een samenwerkingsverband, waarin gezamenlijk de specialistische krachten worden gebundeld om zo de best mogelijke zorg te kunnen leveren. Carefriend ondersteunt in de vele mogelijkheden voor ondernemers binnen de zorg.

Of u nu specialist bent binnen de psychotherapie, orthopedagogie, verpleegkunde of maatschappelijk werk, u wilt snel kunnen starten met een betaalbaar elektronisch cliëntendossier. Een ECD zonder overbodige ballast, dat echter wél alle facetten bevat om uw vele taken vakkundig uit te kunnen voeren. De mogelijkheid om externen toegang tot het dossier te verlenen zorgt ervoor dat samenwerkingsverbanden gemakkelijk onder te brengen zijn in één systeem, maar ook dat cliënten toegang hebben tot hun eigen dossier.

Het aanmaken van een plan, het rapporteren en het beheren van uw afspraken in de agenda moet snel en zonder uitleg mogelijk zijn. Met de ‘Carefriend voor ZZP’ers’-template kunt u direct aan de slag. Training of lange implementatietrajecten zijn niet nodig. Registreert u voornamelijk vanuit uw tablet, Chromebook of laptop? Omdat Carefriend geheel webbased is, kunt u de applicatie op ieder apparaat gebruiken. Door de snelle oplevering kunt u binnen een paar uur al gebruikmaken van uw eigen Carefriend-omgeving!

Neem contact op

ZORGBOERDERIJEN

Het leveren van zorg binnen een rustige, landelijke omgeving is waar het om draait en waar u voldoening uit haalt. Een ECD moet ervoor zorgen dat u uw kostbare tijd hier volop aan kunt besteden. Of u nu deel uitmaakt van een samenwerkingsverband met meerdere zorgboerderijen of zelfstandig opereert als familiebedrijf of kleinschalige zorgboerderij, Carefriend sluit altijd aan op uw manier van werken. 

Een elektronisch cliëntendossier moet logisch in elkaar zitten en eenvoudig te gebruiken zijn, zodat u zonder moeilijkheden uw zorgregistratie kunt doen. Carefriend is zo opgebouwd dat het systeem voor zich spreekt, waardoor kennis van ICT niet nodig is. Alleen op die manier is een ECD ondersteunend en tijdbesparend en kunt u zich compleet focussen op de zorg voor uw cliënten. Houd aanwezigen bij in een aanwezigheidslijst, sla informatie rondom de cliënt op in de cliëntomgeving en registreer bijzonderheden die voor úw zorgboerderij van belang zijn.

Ons template voor zorgboerderijen is geheel afgestemd op de onderdelen binnen het kwaliteitskeurmerk: ‘Kwaliteit laat je zien’ en bevat daarnaast alle unieke onderdelen die voor zorgboerderijen het meest van belang zijn.

Mogelijk werkt u samen met vrijwilligers of met een beperkt aantal personeelsleden die toegang moeten krijgen tot het systeem, of u bent aangesloten bij een samenwerkingsverband. Ook dan biedt Carefriend de ideale oplossing! 

Neem contact op

KLEINSCHALIGE ZORGPARTIJEN

Als kleinschalige zorgpartij verleent u veelal zorg aan een beperkt aantal cliënten. Het is voor u van groot belang om snel en eenvoudig uw zorgadministratie op orde te kunnen brengen én houden. De medewerkers binnen uw team zijn ware duizendpoten en vervullen vaak meerdere functies tegelijk. Eenvoud in bediening en flexibiliteit in de rechtenstructuur zijn dan belangrijke voorwaarden voor een ECD. 

De standaard-inrichting van Carefriend voor kleinschalige zorgpartijen is eenvoudig aan te vullen met de Careblocks naar uw keuze. Zo bent u verzekerd van een applicatie met daarin alle essentiële onderdelen van een ECD én van alle specifieke zaken die voor uw unieke organisatie nodig zijn.

Wellicht heeft u de ambitie om uw organisatie te laten groeien. Het is dan fijn als een applicatie hierin mee kan groeien, zowel in het beheersbaar houden van de kosten als in functionaliteit. Door de schaalbaarheid van Carefriend is het systeem geschikt voor iedere organisatie, nu en in de toekomst!

Neem contact op

MKB’ERS

U en uw collega’s werken veel samen om de best mogelijke zorg te leveren. Vaak gebeurt dit vanuit meerdere afdelingen, teams of locaties die losstaan van elkaar, maar soms ook deels overlappend zijn.
De zorg die u verleent is zeer uiteenlopend en wordt geleverd aan een ruim aantal cliënten met zowel kort- als langlopende trajecten binnen een breed scala aan financieringsvormen. Een applicatie die structuur brengt in deze uiteenlopende zorgsoorten, samenwerkingsvormen en aansturing van meerdere teams en medewerkers is dan ook een belangrijke voorwaarde.

Naast de standaardzaken die u van een ECD verwacht, zoals het kunnen rapporteren, het bijhouden van de agenda en het inzien en aanmaken van cliëntinformatie, wilt u ook uw specifieke wensen onder kunnen brengen in uw applicatie. Het template voor middelgrote organisaties vult u gemakkelijk aan met de Careblocks van uw keuze. Bijvoorbeeld een Careblock waarin u uw eigen aanmelding- of intakeformulier opneemt of een Careblock met specifieke informatie rondom een cliënt, zoals financiële gegevens. Werk eenvoudig met meerdere locaties, teams of afdelingen samen in één systeem. De verschillende groepen zien alleen datgene wat voor hen van toepassing is. 

Door het ontwikkelen van Careblocks op maat bouwt u uw eigen webapplicatie met alléén de functionaliteiten die u echt gebruikt. Niets meer en niets minder! 

Neem contact op

GROTE ZORGINSTELLINGEN

Als grote zorginstelling levert u zorg volgens uw eigen, unieke zorgprocessen. Het is van groot belang dat deze processen op een gestroomlijnde manier blijven verlopen, omdat kleine tegenslagen al enorme gevolgen kunnen hebben voor de continuïteit van de te leveren zorg. Een goed ECD moet flexibel genoeg zijn om uw zorgproces daadwerkelijk te kunnen ondersteunen. Bij de implementatie van een nieuw ECD ondervindt u vaak het probleem dat het zorgproces (deels) aangepast moet worden aan de nieuwe applicatie. De flexibele opbouw van Carefriend maakt dit overbodig. 

Een ruime selectie aan standaard Careblocks vormt het hart van het ECD. Denk aan de Careblocks 'Agenda', 'Rapporteren' of het 'Overzicht cliënten'. Naast deze essentiële Careblocks bevat Carefriend een oneindige mogelijkheid aan specifieke Careblocks waarin we úw unieke manier van werken onderbrengen.

Door middel van management informatie in de vorm van handige overzichten maakt u de aansturing van verschillende teams en afdelingen inzichtelijk en wordt het managen van de vele disciplines in uw zorginstelling een eenvoudige taak.

Veranderen de processen binnen uw organisatie? Carefriend is flexibel genoeg om mee te veranderen. Op ieder moment stelt u zo uw eigen ECD samen dat volledig ondersteunend is aan de zorgprocessen op uw locaties! 

Neem contact op

SAMENWERKINGS-

VERBANDEN

U werkt in een constructie waarbij u samenwerkt met één of meerdere andere partijen? Bijvoorbeeld in een samenwerkingsverband met andere zorgprofessionals, of met een hoofdaannemer of administratiekantoor die de financiële afwikkeling van de zorg voor haar rekening neemt?
In wat voor samenwerkingsverband u ook zit, Carefriend biedt de ideale oplossing om samen te werken en toch uw eigen identiteit te behouden.

Deze integratie van Carefriend met onze declaratiesoftware Collabris zorgt voor een naadloze synchronisatie tussen de twee systemen. Zorgorganisaties registreren de zorg in Carefriend, waarna de geleverde zorg direct zichtbaar wordt in Collabris, klaar om gedeclareerd te worden.

Wanneer u deel uitmaakt van een samenwerkingsverband, zal in veel gevallen de hoofdaannemer de declaratie en facturatie uitvoeren. Als zorginstelling hoeft u zich hierdoor enkel nog bezig te houden met het registeren van de geleverde zorg en belangrijker nog, met het leveren van de beste zorg aan uw cliënten! 

Neem contact op