Eerste ervaringen met Carefriend: Zorgorganisatie De Landmerken

Zorgorganisatie De Landmerken maakt al enkele jaren gebruik van onze declaratiesoftware Collabris voor het aanmaken en versturen van hun declaraties én van ons voormalige ECD Qurentis Care voor de dossiervoering rondom hun cliënten. Inmiddels is de instelling voor beschermd wonen een paar weken geleden gestart met Carefriend voor het registreren van de geleverde zorg. Esdert-Jan Doddema, oprichter van Zorgorganisatie De Landmerken, deelt zijn eerste ervaringen met Carefriend met ons.  

Waarom Carefriend? 
De integratie van Carefriend met Collabris maakte de overstap naar het nieuwe ECD een logische keuze voor Zorgorganisatie De Landmerken. De synchronisatie tussen beide systemen zorgt er namelijk voor dat de registratie van de geleverde zorg in Carefriend plaatsvindt en dat de declaraties vanuit Collabris worden verstuurd. Zaken hoeven echter maar op één plek geregistreerd te worden.  
Een andere belangrijke reden voor De Landmerken om te starten met Carefriend is de juiste prijs kwaliteitverhouding van de applicatie. Na een demonstratie van de software was de keuze voor Carefriend dan ook snel gemaakt.  
 
Wat heeft Carefriend jullie in deze korte tijd kunnen bieden? 
Een van de voordelen van Carefriend is volgens Esdert-Jan het ingebouwde cliëntportaal: ‘Het cliëntportaal van Carefriend biedt ons de mogelijkheid om onze cliënten inzage te geven in het eigen dossier en in de eigen rapportages. We zien dit als een kwaliteitsverbetering waarmee we meer transparantie richting onze cliënten geven.’ 

Door de drukke periode waar Zorgorganisatie De Landmerken momenteel mee te maken heeft vanwege het Coronavirus, zijn nog niet alle mogelijkheden van Carefriend volop gebruikt. Esdert-Jan: ‘Wel merken we nu al dat we het fijn vinden dat het mogelijk is om met meerdere disciplines, zoals onderaannemers, in hetzelfde systeem te kunnen werken. Ook de dashboard module, waarbij je meerdere acties vanuit één pagina kunt uitvoeren, vinden we erg gemakkelijk en snel werken.’ 

Wij zijn blij met de positieve eerste ervaringen van Zorgorganisatie De Landmerken en hopen dat Carefriend gaat zorgen voor een nóg grotere tijdbesparing in hun administratie!