< Alle onderwerpen
Afdrukken

Domeinen beheren

In het Careblock ‘Overzicht domeinen’ (Beheer – Qmula Studio – Domeinen) ziet u een overzicht van alle domeinen in uw systeem. Een domein is een ‘entiteit’ (soms noemen we het ook wel ‘dossier’) binnen uw organisatie waar u een bepaalde informatievoorziening voor op wilt bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de entiteit ’cliënt’. U wilt voor deze entiteit (domein) behoorlijk veel informatie vastleggen zoals NAW-gegevens, rapportages, een zorgplan, urenregistratie, etc.

Standaard ondersteunt Carefriend de volgende domeinen: Afdeling, Cliënt, Contactpersoon, Debiteur, Locatie, Medewerker, Regio, Relatie en Team.

Als u de rechten heeft voor de Qmula studio kunt u als beheerder ook zelf domeinen aanmaken.  Als basis voor een eigen domein is een ‘formulier’ benodigd (zie hoofdstuk 5: Forms). Dit formulier dient als basis voor de informatievoorziening voor dit zelfgemaakte domein.

Nadat u dit domein heeft gemaakt kunt u met de Form builder maatwerk Careblocks maken voor het aangemaakte domein. U kunt op deze manier dus zelf vormgeven welke informatie u vast wilt leggen voor het aangemaakte domein.

 

Werkwijze nieuw domein toevoegen

 1. Klik op het plus icoontje om een nieuw domein aan te maken.
 2. Geef het nieuwe domein een naam.
 3. Vink aan of het domein wel of niet geopend kan worden. Wanneer u kiest voor ‘Nee’ kunt u op ‘Opslaan’ Wanneer u kiest voor ‘Ja’ dan dient u de volgende stappen te ondernemen.
 4. Kies het formulier waaraan het domein gekoppeld moet worden. Dit formulier moet ontwikkeld zijn als basis voor het nieuwe domein. Vaak wordt dit formulier gezien als de ‘kapstok’ waar alle andere formulieren / Careblocks onder gaan vallen.
 5. Geef aan welke kolommen u in het tabblad wilt weergeven.
 6. Klik op knop ‘Opslaan’.

 

Werkwijze domein bewerken

 1. Klik achter het domein dat u wilt bewerken op de knop ‘Bewerken’. U kunt alleen eigengemaakte domeinen bewerken.
 2. Verander indien gewenst de naam van het domein.
 3. Verander indien gewenst of het domein wel of niet geopend kan worden.
 4. Klik op knop‘Opslaan’.

 

Werkwijze domein verwijderen

 1. Klik op het prullenbak-icoon achter het domein dat u wilt verwijderen.

Als u zeker weet dat u het domein wilt verwijderen klikt u op knop ‘Bevestigen’. Let op! Doe dit weloverwogen, aangezien het grote consequenties kan hebben voor uw systeem.